BLOG

Time for events! 

31-08-2018 t/m 05-09-2018: The time of the year! In ieder geval voor iedereen die geinteresseerd in in Consumenten Electronica. Het gebeurde allemaal in Berlijn, hier kwam alles en iedereen bij elkaar. 26 hallen, honderden leveranciers, 350.000 bezoekers, zowel consumenten als vanuit de zakenwereld.  

Philips was uiteraard ook aanwezig. Met een eigen hal waren alle producten van Philips aanwezig; keukenapparaten, verlichting, tandenborstels, hun nieuwste innovatie slaapmutsen en hun meest recente strijkijzer.

TP Vision Europe is bekend van de productie van o.a. de Philips TV. Natuurlijk was TP Vision al vertegenwoordigd op IFA met een grote hoeveelheid aan Philips TV’s. De voorbereidingen waren getroffen, een groot deel van de hal was voor Philips TV. Totdat…

Juni 2018 – Persbericht: TP Vision Europe neemt alle Philips Audio en Accesoires over van het failliete Gibson Innovations. Een nieuwe afdeling binnen TP Vision Europe moet binnen een mum van tijd worden opgezet. Er wordt gestart met 3 personen. 

Eind juli 2018 – ‘We gaan naar IFA.’ Waar je normaal gesproken bijna een jaar de tijd neemt voor de organisatie van een deelname aan IFA, hebben we nu nog 4 weken.  4 weken om te bepalen welke producten geshowd worden, 4 weken om de stand te ontwerpen, 4 weken om te testen, transport van Azie naar Nederland en daarna naar Berlijn, ontwikkeling huisstijl etc. En oh ja, de afdeling moet ook nog worden opgezet, klanten moeten worden uitgenodigd voor afspraken, vergaderruimtes moeten worden gecoordineerd etc. Laten we er maar meteen mee starten dan.

August 2018 – HELP! Deelname aan IFA organiseren naast het opzetten van een startup binnen een bestaand bedrijf is echt te veel. TP Vision Europe is op zoek naar een eventmanager die binnen een mum van tijd ervoor kan zorgen dat de Philips Audio producten geshowd kunnen worden tijdens IFA Berlin 2018. Een mega event, een deelname die binnen 2,5 week gerealiseerd moet zijn, een internationale werkomgeving, en een week aan het werk in Berlijn. Wat een prachtige uitdaging, die kans kon ik niet voorbij laten gaan! 

Natuurlijk had het nóg groter, mooier en beter kunnen zijn als er meer tijd was. Maar het doel was de aanwezigheid van deze afdeling realiseren binnen een paar weken tijd. En dat is gelukt! 

 

Tof om voor een aantal weken onderdeel geweest te zijn van TP Vision Europe. Het is echt een zeer interessante organisatie vanwege het internationale karakter (nog nooit zoveel engels gesproken in mijn leven), maar ook vanwege de dynamiek en ambitie in het bedrijf. 

Benieuwd naar de deelname van Philips op IFA? Bekijk mijn allereerste vlog ever! 

En wie weet wat dit de toekomst brengt!

 

22-09-2018 – Annemarie van der Horst, Celebrate Events

 

Contact

Always something to celebrate