BLOG

  

10 verschillende bedrijfsevenementen – welke organiseer jij?

Waarom organiseer jij met jouw bedrijf een evenement? Teambuilding? Motivatie? Contacten opdoen? Werkplezier creeeren? Collega’s leren kennen? Eén ding is zeker; met de organisatie van een evenement in jouw bedrijf krijg je meer persoonlijk contact tussen je collega’s en/of klanten. Je creeert de betrokkenheid, bereidheid, de gunfactor en trots. Dit is dé ultieme manier om je nog meer te kunnen verdiepen in de wensen van je collega’s of klanten op een informele manier. Welke momenten zijn perfect om een bedrijfsevenement te organiseren? 

1. Nieuwjaarsreceptie voor collega’s en/of klanten: Dit is hét perfecte moment om je collega’s te informeren over de voortgang van het afgelopen jaar en de koers die jij met je bedrijf wilt gaan varen. 

2. Congres: Welke specialisatie jouw bedrijf ook heeft, je bent als specialist ongetwijfeld op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in jouw branche! Regel meerdere interactieve sprekers, nodig jouw klanten (en collega’s) uit en neem ze mee in de wereld van jouw specialisatie.

3. Pasen: Organiseer een informele pré-paasborrel voor je collega’s, zorg voor een leuk paas-presentje, muziek en lekkere hapjes. Je collega’s leren elkaar op een andere manier kennen en weten elkaar in de toekomst te vinden als ze elkaars expertise kunnen gebruiken. 

4. Jubileum: Jouw topper 25 jaar in dienst? Met een jubileumfeest of receptie geef je een blijk van waardering. Dit laat je op deze manier niet alleen zien aan de jubilaris, maar ook aan de rest van je bedrijf.

5. Summer BBQ: Dit is hét familiefeest van het jaar om de zomer in te luiden. Laat je collega’s hun partner en kinderen meenemen en maak er een topdag van! Een BBQ, foodtrucks, een springkussen voor de kids, coverbandje, gezellige aankleding en feesten maar! 

6. Sports-day: Er zijn vele paralellen tussen sport en het bedrijfsleven: liefde voor het vak, hard werken, omgaan met tegenslagen, doelen stellen en focus. Een fitte samenleving presteert beter. Daarnaast: sport verbroedert! Organiseer daarom voor je klanten een sports-day. Daag al je klanten uit tijdens een voetbaltoernooi of een spinningclinic en een nodig een spreker uit de sportwereld uit om hun ervaringen te delen. 

7. Opening bedrijfspand: Heb je een nieuwe locatie geopend? Laat het zien! Dit is dé manier om je bedrijf in the picture te zetten en om klanten en collega’s met elkaar in contact te laten komen. Zorg uiteraard wel voor voldoende kwalitatief goede hapjes en drankjes, entertainment in de vorm van een zanger/zangeres en last but not least, een goodybag! 

8. Lustrum bedrijf: Bestaat jouw bedrijf 50 jaar? Tijd om jouw collega’s in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor de afgelopen 50 jaar! Zonder jouw collega’s was jouw organisatie immers niet zo mooi als deze nu is. Afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf: THINK BIG! Hoe groter je bedrijf of budget, hoe meer mogelijkheden je hebt! Bijzondere catering, toffe optredens, georganiseerd vervoer en eventueel een thema. Waardering van collega’s alom! And you know… werkplezier bij jouw collega’s draagt bij aan een hogere productiviteit. Een win-win situatie.

9. Sinterklaas: Laat de goedheiligman met zijn pieten bij jouw bedrijf langskomen en zet de kinderen van je collega’s in het zonnetje! Zij moeten immers hun papa of mama een aantal dagen per week missen omdat ze voor jouw bedrijf aan de slag zijn. Zorg voor voldoende pepernoten, sinterklaasmuziek, en natuurlijk voor cadeautjes die uitgepakt kunnen worden. 

10. Kerst: Organiseer met de kerst een event waar je klant echt geen nee tegen kan zeggen! Maak er een kerstbomendag van voor je klant en hun hele gezin en betrek je eigen collega’s bij de organisatie van de dag. Kerstmuziek, gluhwijn, warme choco met rum, kerstmutsen voorzien van bedrijfslogo, schmink voor de kinderen, kerstkransjes en kerststol. En natuurlijk een gratis kerstboom voor je klant! Dé perfecte manier om je eigen bedrijf op de kaart te zetten bij klant én collega!

Een investering? Ja natuurlijk zijn al deze evenementen een flinke investering. Je doet tenslotte net een stapje extra voor je klanten en collega’s. Maar wat je ervoor terug krijgt: Motivatie, betrokkenheid, werkplezier en daardoor een hogere productiviteit vanuit je collega’s. En vanuit je klanten natuurlijk goodwill, de gunfactor, vertrouwen, een persoonlijke band én een positieve referentie. En uiteindelijk: meer klanten, meer winst en groei van jouw bedrijf.

There is always something to celebrate! 

Celebrate Events helpt jou een topevenement neer te zetten voor jouw bedrijf en de betrokkenheid, bereidheid, gunfactor en trots te verhogen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul voor meer informatie en een vrijblijvende afspraak het contactformulier in of mail naar info@celebrateevents.nl.

Annemarie van der Horst, 08-06-2018

Contact

Always something to celebrate